Feb 27, 2008

Prison Break 4?

Tek sada, kada se setim mog posta „najgluplji Prison break“, još više ne mogu da razumem onu trojku i njhov genijalni plan bekstva. Pa zar ti momci nisu gledali Majkl Skofia u Fox River-u i njegovo silno utrošeno vreme u planiranju bekstva?? Zar su stvarno mislili da mogu bez tetovaža? Nisu ti momci ništa naučili iz pravog „Prison Break“-a!
A o Prison Break sagi... Ima li joj kraja? Nemojte pogrešno da me razumete, dokle god imam mogućnosti da gledam na ekranu Wentworth Millera u dumanju i smišljanju kojekakvih zavrzlami, meni je odlično. Ipak, imam veliku bojazan da bi čovek mogao da zakači ozbiljan problem sa borama na licu. Onako napregnut pogled uporno držati, evo već treću sezonu, bojim se, naružiće njegovo lepo lice. Ali na stranu bore... Hoće li se čovek više iskopati iz kandži dušmana?
Prve dve sezone Prison Break-a...meni je bilo jako zanimljivo (naročito u prvoj sezoni), iako na momente nerealno i naročito, brutalno. Izdržah.
Michael S. svojevoljno beše uhvaćen u pljači banke, završava u zatvoru i to sve sa ciljem kako bi primenio svoj savršeni plan za vađenje iz zatvora lažno optuženog i osuđenog na smrt brata. Lepo. Herojski. Elem, može li neko od vas da prebroji sve one ljude koji su nastradali upravo zbog cele te hajke? Ja sam jednom pokusala i došla sam do broja 10. A to je bilo još na početku druge sezone. Borba za brata izgubila smisao? Dobro de, ja sam ih pravdala time da se braća bore za neku „višu stvar“, a ne samo za goli život Linkoln B.
Spomenuh da je serija nerealna u nekim trenucima. Tetovaža kao lek za sve. Sećate se onog bekstva na kraju prve sezone sa gomilom policajaca za petama, a cela družina ipak uspela da zbriše. Zašto im se uvek, ama baš uvek, pojavi neka dodatna prepreka... Pa da bi nama bilo zanimljivije, normalno.
T-Bag, najveći „bad-ass“ celog serijala i dalje vršlja naokolo, pa dokle više.
A Sucre...dosadio mi više sa plakanjem. U svakoj epizodi ista priča, kroz suze i grcanje, „O baby, my baby“.
Treću sezonu, nisam još gledala. Znam da su u njoj i Skofio i T-Bag i Mahoni i Bellick zajedno u panamskom zatvoru i da svi zajedno spremaju novo bekstvo... Zvuči kao nedostatak bolje ideje scenarista – strpajmo sve pređašne neprijatelje u zatvor, pa neka se snađu. Treća sezona ima svega 13 epizoda, a četvrta je još uvek pod znakom pitanja iako ima najava da će biti snimljena i da se radnja seli u Los Anđeles. Nadam se da će četvrta biti i poslednja jer ne mogu beskonačno da razvlače priču o Kompaniji i zaveri. Mogli su završiti seriju već i posle dve sezone, pa da nam svima Prison Break ostane u super sećanju. Ovako možda ostane samo u dobrom.

2 comments:

Unknown said...

Pfff.... Sve si ti ovo lepo objasnila, ali shto se mene tice - sezone se mogu stancovati na hiljade - nikad mi nece dosaditi :D Po mom misljenju trebalo bi da ih bude 5 ali... wtf... Samo da pocne ova cetvrta pa ce vidimo... I can't wait :-|

Anonymous said...

ma daj bre, prison break je zakon. treba ih imati sto vise...