Jan 23, 2008

Umro Heath Ledger

28-godišnji glumac Heath Ledger pronađen je juče mrtav u svom stanu u New Yorku. Javljeno je da je Ledgerovo telo pronašao kućepazitelj koji mu je došao javiti da je stigao maser koga je Ledger ranije zakazao. Pored kreveta pronađene su tablete za spavanje i sumnja se da je uzrok smrti prevelika količina uzetih pilula.
Karijera mu je bila u velikom usponu. Posle uloge i nominacije za Oskara u filmu Brokeback Mountain glumio je i radio na više filmova. Od 2002. do 2004. godine zabavljao se sa svojom zemljakinjom, australijskom glumicom Naomi Watts (glumila je u u filmovima 21 gram, Ring, King Kong). U oktobru 2005. godine mu se rodila ćerka Matilda Rose Ledger dok je bio u vezi sa glumicom Michelle Williams koju je upoznao na snimanju filma Brokeback Mountain (glumila je njegovu ženu). Veridbu su raskinuli u septembru 2007. Njegov poslednji film je najnoviji nastavak Betmena "The Dark Knight" u kome glumi Joker-a. Film tek treba da se pojavi ove 2008. godine, a Ledger se žalio da ga psihopatska uloga Jokera jako iscrpljuje i da se oseća umorno zbog nje.
Kada sam pre više nedelja prvi put videla trejler filma "The Dark Knight", Heath Ledger kao i izgled i maska Jokera su me odmah jako podsetili na tragično preminulog sina Brus Lija, Brendon Lee-a, i lika koga je on tumačio u filmu "The Crow".
Smrću Heath Ledgera su se pojavile još čudnije paralele između ova dva tragično preminula glumca:
- obojica su imali 28 godina kada su umrli
- obojici je karijera bila u velikom usponu
- poslednji film koji su snimili je baziran na strip junacima
- poslednji film se tj. će se pojaviti posle glumčeve smrti.
- poslednji likovi koje su glumili (Joker & Crow) liče mnogo jedan na drugi. Ne samo fizički i po šminici već i po samom karakteru.
Evo fotografija Jokera i Vrane (Crowa):


No comments: